RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Трамп пообіцяв масову депортацію гаїтян з міста в Огайо

Кандидат у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв у разі перемоги на президентських виборах масово депортувати гаїтянських мігрантів із міста Спрінгфілд (штат Огайо).

Про це Трамп заявив на пресконференції, передає Reuters.

Як зазначає агенція, місто кілька днів перебуває у центрі уваги соцмереж після "роздмухування" прихильниками правих сил заяви Трампа про те, що гаїтянці нібито їдять домашніх тварин.

Трамп наголосив, що місто "зруйнувала" імміграція.

"Я можу сказати ось що, ми зробимо великі депортації зі Спрінгфілда, штат Огайо - великі депортації. Ми збираємося витягнути цих людей", - наголосив він.

Після такої заяви кандидата в президенти у Спрінгфілді закрили школи через погрози вибухами.

Лідери гаїтянської громади в країні заявили, що його слова можуть поставити під загрозу життя та розпалити напруженість у місті.

Своєю чергою, американський президент Джо Байден виступив із закликом припинити практику нападів на громаду гаїтян.

Відомо, що мігранти в місто Спрінгфілд прибули в переважно з Гаїті. Із 15 тис. осіб більшість з них має законний дозвіл на перебування у Сполучених Штатах відповідно до федеральної програми для гаїтян.

На початку літа адміністрація президента США розширила тимчасовий захист для кількох сотень тисяч гаїтян. Дана програма діє вже кілька десятків років і покликана захищати законних іммігрантів від депортації, надаючи дозволи на роботу. Через війни банд на Гаїті понад півмільйона людей були змушені переміститися, близько п’яти мільйонів стикаються з нестачею продовольства.

Нагадаємо, раніше республіканець Трамп розкрив план, як планує закінчити війну в Україні "за 24 години".

Також ми писали, що його напарник Джей Ді пояснив, що передбачатиме план.