RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

24 вересня

Всі новини

Японія вперше за довгий час застосувала сигнальні ракети через порушення авіапростору з боку РФ

Японські винищувачі вперше за тривалий час випустили сигнальні ракети в бік російського літака-розвідника, який, за словами Токіо, неодноразово входив у територіальний повітряний простір країни.

Про це пише The Wall Street Journal та Bloomberg.

Міністерство оборони в Токіо вказало, що російський військовий патрульний літак Іл-38 у понеділок, 23 вересня, тричі входив у повітряний простір Японії поблизу північного острова Хоккайдо.

Японія у відповідь підняла в повітря винищувачі, щоб попередити літак за допомогою радіоповідомлень. А під час третього порушення, яке тривало близько хвилини, випустила сигнальні ракети.

Речник японського уряду Йошімаса Хаяші заявив журналістам, що це перший випадок застосування сигнальних ракет ВПС Японії за час дії відповідних заходів щодо реагування на вторгнення в повітряний простір країни. Видання The Wall Street Journal уточнює, що ці заходи діють із 1958 року. За словами Хаяші, Японія висловила дипломатичний протест проти цих вторгнень.

Раніше "Апостроф" писав, як ВПС Швеції та Німеччини були підняті по тривозі через порушення російським розвідувальним літаком повітряного простору над Балтійським морем.