RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Документ засекречено: WSJ розповіло про обіцянку Байдена щодо України

Американський президент Джо Байден у своїй промові в ООН постав як затятий прихильник надання допомоги Україні. Проте адміністрація не надає обіцяної чіткої інформації Конгресу та громадськості щодо стратегії досягнення перемоги у війні.

Про це пише The Wall Street Journal.

У рамках законопроєкту про додаткове фінансування для України Конгрес вимагав від адміністрації Байдена подати стратегію використання допомоги протягом 45 днів. Однак замість цього адміністрація затримала надання конкретних видів озброєнь або ж не забезпечила їх у необхідній кількості для того, щоб Україна могла відвоювати свої території у Росії.

Видання зазначає, що республіканці в Конгресі наполягають на потребі чіткої стратегії, яка б пояснювала, як Україна може ефективно використати надану допомогу для відвоювання територій у РФ. Застій на полі бою спричинив в США суспільний скептицизм, який загрожує подальшій підтримці України, навіть якщо виборці не бажають перемоги Путіна. Проте Байден не заповнює інформаційні прогалини.

Тому Конгрес вимагав від адміністрації ясної стратегії, і Байден усвідомлював, що без цього схвалення Конгресу на допомогу було б неможливо. Він підписав закон, погоджуючися з цією вимогою. Проте документ зі стратегією було подано лише через кілька місяців після встановленого терміну, і він виявився засекреченим. Республіканці закликають адміністрацію надати незасекречену версію, щоб громадськість могла її оцінити.

"Не варто розраховувати на те, що адміністрація виконає цей наказ до 5 листопада, якщо вона взагалі це зробить. Публічне оприлюднення може означати, що віцепрезиденту Камалі Гарріс доведеться пояснювати своє власне бачення війни перед виборами. Але поки вона цього не зробить і адміністрація приховуватиме інформацію, Гарріс розділятиме відповідальність за непослідовні дії Байдена", - підсумувало видання.

Як повідомляв "Апостроф", Байден ознайомився з "Планом перемоги" під час зустрічі із Зеленським.