RU  UA  EN

Субота, 19 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

19 жовтня

18 жовтня

Всі новини

При Путіні миру не буде: філософ Френсіс Фукуяма дав прогноз війни в Україні

Всесвітньо відомий філософ Френсіс Фукуяма вважає, що стабільний мир в Україні є недосяжним, поки при владі залишається кремлівський диктатор Володимир Путін.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "НВ".

Фукуяма підкреслює: самі українці повинні визначити, що для них означає перемога у цій війні. При цьому він підкреслив, що Україні не отримати довгого і стабільного миру доки Путін живий.

Коментуючи політичну ситуацію в США, Фукуяма наголошує на важливості майбутніх виборів для України, вказуючи, що перемога Трампа може мати серйозні наслідки для країни. Філософ висловив стурбованість, що Трамп стане "дуже поганим" президентом для України. Трамп підтримує Росію, і його погляди можуть поставити під загрозу українську незалежність.

На думку Фукуями, президент США Джо Байден має надмірну впевненість у своїй зовнішній політиці, що може призвести до помилок. Проте він запевняє, що адміністрація Байдена не вважає, що Україна не може перемогти.

Фукуяма зазначив, що за три роки війни сприйняття Володимира Зеленського в США змінилося, а також зросла втома від українських питань через внутрішні пріоритети американської політики.

Філософ також заявив, що членство України в НАТО є реалістичним сценарієм.

Як повідомляв "Апостроф", у НАТО припускають, що після президентських виборів у Сполучених Штатах у разі перемоги Дональда Трампа США можуть скоротити свою роль у підтримці України.