Виявлено новий "африканський" штам коронавірусу: що відомо

В африканській країні Нігерії з'явився новий штам коронавірусу SARS-CoV-2, який не схожий на виявлені раніше в Великобританії і Південній Африці.

Про це повідомляє агентство Reuters, цитуючи заяву глави Африканського центру по контролю за захворюваннями (CDC) Джона Нкенгасонга.

Виявлення нових варіантів коронавірусу в Нігерії і ПАР стало причиною скликання екстреного засідання CDC. Серйозну стурбованість викликає той факт, що минулого тижня Нігерія повідомила про зростання випадків захворювання на 52%, а Південна Африка - на 40%.

За словами Джона Нкенгасонга, поки немає доказів впливу нового штаму на збільшення числа інфікувань в Нігерії, проте в цій країні дослідження проводити важче, ніж у Великій Британії, тому для вивчення зразків буде потрібно більше часу.

За даними Африканського CDC, на континенті зареєстровано понад 2,5 млн випадків коронавірусу, що становить 3,3% від загальносвітового числа випадків.

За словами Нкенгасонга, виявлений в Південній Африці 18 грудня штам коронавірусу тепер є переважаючим, хоча - як і у випадку з мутацією в Великобританії - немає доказів того, що він призводить до більш серйозного протікання захворювання.

Як повідомляв "Апостроф", від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) надійшла заява, що зараз відбуваються переговори з Великою Британією з приводу появи нового штаму коронавірусу. Він поширюється швидше, але вважається менш небезпечним для людини.