RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

При НП звертайтесь до посольства: українців просять не їхати до екзотичної країни в Африці

У зв'язку з введенням надзвичайного стану в Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія українцям не рекомендують здійснювати поїздки в цю країну.

Про це пише Міністерство закордонних справ України.

Громадянам нашої країни, які знаходяться на території Ефіопії, радять не відвідувати північно-західні провінції країни, обмежити пересування між населеними пунктами.

Також у відомстві запропонували зареєструватися в електронній системі “ДРУГ”, щоб відстежувати повідомлення щодо розвитку ситуації, та розглянути можливість скорочення терміну свого перебування в країні.

У МЗС роз'яснили, що у разі потрапляння у надзвичайну ситуацію необхідно негайно звертатися до Посольства України в Ефіопії чи цілодобової “гарячої лінії”.

Варто зазначити, що Африка залишається одним із найнебезпечніших місць для подорожей. Так, влітку Південно-Африканську республіку охопили заворушення, внаслідок яких загинуло кілька сотень людей. Погроми налякали українців, що перебували в країні.

Наприкінці жовтня надзвичайний стан було оголошено у Судані після того, як військові заарештували членів перехідного цивільного уряду.