RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Держдеп зробив заяву з приводу санкцій проти РФ через анексію Криму

З нагоди третьої річниці анексії РФ Криму в американському держдепартаменті зробили заяву про те, що санкції США відносно Росії будуть зберігатися до тих пір, поки не буде припинена окупація півострова.

Про це заявив виконувач обов'язків офіційного представника держдепартаменту Марк Тонер, його заяву опубліковано на офіційному сайті Держдепу.

У США підкреслили, що продовжують засуджувати російську окупацію Криму і закликають до її негайного припинення.

Представник Держдепу також зазначив, що "референдум", який відбувся 16 березня 2014 в окупованому Криму, є незаконним, а волевиявлення кримчан не було вільним.

Також Держдеп звинуватив російські власті в придушеннi політичного інакомислення в Криму. Відзначається, що правозахисні організації неодноразово фіксували на окупованому пiвостровi випадки насильницьких зникнень, вбивства, застосування тортур та примусового приміщення в психіатричні установи. Держдеп закликав РФ припинити придушення свободи слова, зборів, організацій і забезпечити свободу віросповідання в анексованому Криму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Европаламенте прийняли резолюцію, яка закликає звільнити всіх українців, які перебувають у полоні на окупованих територіях України в Криму і на Донбасі.