RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Чи не вітають: експерт пояснив, як вплине на Трампа призначення доньки у Білий дім

Офіційне призначення президентом США Дональдом Трампом на офіційні посади своєї дочки Іванки та зятя Джареда Кушнера не відповідає етичним принципам американської політики, але не є кримінальним злочином. Про це в коментарі "Апострофу" заявив американист, професор КІМО Сергій Галака.

"Це більш етичного плану порушення з боку Трампа. Тобто в США традиційно намагаються уникати таких ситуацій. Тим більше він же Іванку призначив на держслужбу, а це значить, що у неї будуть відповідні допуски до секретних матеріалів. У неї кабінет в Білому домі тепер буде. А взагалі, це виходить за рамки звичайних, стандартних, етичних норм для політичної еліти США. Це не вітається", - зазначив експерт.

За його словами, це кадрове рішення не може стати приводом для імпічменту Трампа, але стане ще одним подразником для американського суспільства і ЗМІ. "Існують набагато більш серйозні до нього питання. Трампа і в більш неетичних речах було помічено", - зазначив Галака.

Він підкреслив, що прямого "криміналу" в призначеннях Трампа на посади у Білому домі своїх родичів немає. "Хіба що там будуть задіяні якісь фінансові інтереси, або щось поза законом буде зроблено ними. Але сам факт таких призначень не є кримінальним", - підсумував експерт.

Нагадаємо, вчора, 30 березня, дочка Дональда Трампа Іванка зайняла пост радника президента США.