RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

У США вказали на важливий підсумок візиту Тіллерсона до Путіна

Зустріч держсекретаря США Рекса Тіллерсона з російським президентом Володимиром Путіним говорить про те, що країни мають намір підтримувати відносини і намагатися згладити суперечності.

Таку думку в коментарі "Радіо Свобода" висловив колишній помічник держсекретаря США Девід Кремер.

При цьому він уточнив, що не бачить, на чому можуть базуватися американо-російські відносини.

"Я думаю, напруженість буде зберігатись, якщо тільки президенти Трамп і Путін не знайдуть спільної мови під час особистої зустрічі, яка може відбутися в липні в кулуарах саміту "Групи двадцяти", - прогнозує Кремер.

Він зазначив, що непередбачуваним фактором у цих відносинах є дії сирійського президента Башара Асада. На думку експерта, якщо він ще раз зважиться на використання хімічної зброї, це позначиться і на відносинах РФ та США.

Ще один привід для конфлікту у відносинах Кремля і Білого дому – Північна Корея. Експерт припускає, що Тіллерсон і Лавров зійшлися на думці про необхідність нейтралізації загрози з боку КНДР. Однак Кремль усвідомлює, що для США ця загроза більш значна.

"Іншими словами, важко уявити, як на такій основі ситуація може значно змінитися на краще", - підсумував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", Тіллерсон зробив заяву після переговорів з Путіним та Лавровим. Держсекретар США зазначив, що у відносинах Вашингтона та Москви необхідно припинити деградацію та відновити довіру.