RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

NYT дізналося про таємне лобіювання Білим Домом пом'якшення санкцій проти Росії

На сьогоднішній день Білий дім таємно лобіює в Палаті представників (нижня палата Конгресу) пом'якшення положень законопроекту про введення жорстких санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє The New York Times.

Відзначається, що документ, який на минулому тижні підтримала переважна більшість сенаторів, передбачає посилення "покарання" РФ через її втручання у виборчу кампанію в США в 2016 році і позбавлення президента Дональда Трампа права в майбутньому самостійно скасовувати будь-які обмежувальні заходи щодо Москви

Видання відзначає, що зусилля адміністрації Трампа по протидії закону спрямовані на те, щоб уникнути політично згубної боротьби між Білим домом і республіканцями, які мають більшість у Конгресі, навколо можливого використання Трампом права вето в питаннях, що стосуються Росії.

У той же час представники Республіканської партії в Палаті представників, зазвичай войовничо налаштовані проти Росії, опинилися перед вибором - чи варто продовжувати демонструвати жорстку лінію щодо Москви за її неправомірну поведінку, що може викликати конфронтацію з президентом Трампом.

Так, у вівторок представник Білого дому Шон Спайсер заявив, що адміністрація поки не готова озвучити офіційну позицію щодо цього законопроекту, в тому числі щодо того, чи буде Трамп ветувати цей закон в разі схвалення Палатою представників.

Однак чиновники з адміністрації Трампа стверджують, що законопроект викликає у них серйозне занепокоєння - не через санкцій проти РФ, а через обмеження повноважень президента. Також вони зазначають, що цей законопроект може послабити міжнародну коаліцію, яка підтримує діючі обмежувальні заходи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Палаті представників США (нижня палата Конгресу) заявили, що законопроект про нові санкції проти Росії і Ірану, який був прийнятий в Сенаті, порушує конституцію Сполучених Штатів.