RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

The Guardian пише про готовність Трампа піти на поступки Путіну

Президент США Дональд Трамп заявив своїм радникам про намір піти на деякі поступки президентові РФ Володимиру Путіну на майбутньому саміті G20, які він планує використовувати в якості козирів на переговорах.

Про це пише британське видання The Guardian з посиланням на двох колишніх високопоставлених чиновників США, які знайомі з підготовкою до зазначеної зустрічі.

Співробітникам Ради національної безпеки США було поставлено завдання виробити практичні результати" для першої зустрічі Трампа і Путіна, включаючи повернення у користування РФ два дипломатичних житлових комплексу, які були закриті адміністрацією Барака Обами як обмежувальних заходів за втручання Кремля в американські вибори. Проте невідомо, що натомість попросять від Володимира Путіна.

Наголошується, що Рада національної безпеки і Держдепартамент США виступили категорично проти односторонніх поступок РФ лише для того, щоб поліпшити загальну атмосферу американо-російських відносин. Крім цього, в адміністрації президента США виступили проти пропозиції Трампа провести зустріч з Путіним під час саміту G20 на формальному рівні.

Деякі посадові особи США наполягають на тому, що зустріч Трампа і Путіна повинна протій коротко і неформально, оскільки зараз відбувається розслідування зв'язків з Росією людей з оточення американського президента. Також скептики наголошують, що РФ не припиняє військову інтервенцію проти України, що і є основою американських санкцій.

Як повідомляв "Апостроф", в Кремлі заявили, що готові на ту форму зустрічі Трампа з Путіним, яка зручна для американців".