Стали відомі зауваження Трампа до підписаного ним закону про нові санкції проти РФ

Президент США Дональд Трамп підписав законопроект про нові санкції проти Росії, супроводивши документ так званим "signing statement" - заявою, яку глава США прикладає до підписаного ним документу - в якому підкреслює сумніви у ефективності і конституційності деяких положень законопроекту.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела у Білому домі.

Так, в доданій заяві підкреслюється, що у Трампа є сумніви щодо законопроекту, оскільки він вторгається в сферу відповідальності президента і обмежує його повноваження, а також може перешкодити взаємодії США з їх партнерами.

Зокрема, зауваження Трампа пов'язані з такими темами - посяганням на виконавчу владу, ненавмисну шкоду американським компаніям, їхнім партнерам, а також обмеження гнучкості адміністрації президента у спільних діях з союзниками щодо Росії.

У заяві президента зазначається, що Трамп готовий діяти відповідно до повноважень, передбачених конституцією.

"Подібні формулювання вказують на те, що залишається якась свобода інтерпретації того, як саме буде втілюватися у життя цей закон", - вважає видання.

Про те, як президент США Дональд Трамп може послабити санкції проти Росії, які передбачені новим законопроектом, читайте в матеріалі "Вісь зла": у Трампа є чотири варіанти щодо Росії", який опубліковано на"Апострофі".