Трамп різко висловився про підписаний ним санкційний закон

Президент США Дональд Трамп прокоментував підписаний ним 2 серпня закон про введення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.

"Попри те що я виступаю за жорстку лінію і стримування агресивної поведінки Ірану, Північної Кореї і Росії, цей закон виключно дефектний", - йдеться в заяві президента США, яке опублікувала прес-служба Білого дому.

За його словами, незважаючи на те що його адміністрація працювала з конгресом над його текстом і домоглася деяких послаблень, в остаточну версію документа все ж увійшли "явно неконституційні положення" в тій частині, яка обмежує повноваження президента.

Трамп підкреслив, що ці положення будуть заважати йому вести міжнародні переговори. За його словами, обмежуючи "гнучкість" виконавчої влади, закон ускладнює процес укладання "вдалих угод" в інтересах американського народу і буде працювати на зближення Китаю, Росії та Північної Кореї.

Президент США також пояснив, чому він пішов на те, щоб все ж таки підписати цей закон, незважаючи на всі його недоліки.

"Я підписую закон в ім'я збереження національної єдності. Він відображає прагнення американського народу бачити, як Росія робить кроки для того, щоб поліпшити відносини з США. Ми сподіваємося, що між нашими двома країнами буде співробітництво з основних глобальних питань, щоб санкції були більше не потрібні", - сказав Трамп.

Крім того, за словами глав Білого дому, закон покликаний служити нагадуванням Ірану і КНДР про те, що США не потерплять небезпечної і дестабілізуючої поведінки цих країн.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Трамп незадоволений підписаним ним законопроектом про нові санкції проти Росії.