RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Противника надання військової допомоги Україні спіймали на незнанні історії

Американського журналіста Майкла Доґерті, який є автором матеріалу "Не озброюйте Україну", спіймали на незнанні сучасної історії.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Так, вже у другому абзаці статті Доґерті допустив помилку, заявивши, що анексія Криму Росією відбулася в 2015 році.

"У 2015-му році, побоюючись, що підтриманий Заходом путч перманентно виведе Україну зі сфери впливу Росії, Путін ризикнув, щоб гарантувати збереження Кремлем доступу до Чорного моря, і анексував Крим", - йдеться в статті журналіста.

За допущену помилку Доґерті відразу ж розкритикували кілька експертів і журналістів.

"Якщо не знаєш, у якому році Путін вкрав Крим, не коментуй події в Україні. Просто ганебні путінізми у цьому матеріалі", - написав у своєму Twitter американський військовий експерт Джон Шиндлер.

Американський експерт з безпеки Том Ніколс також зазначив, що журналіст не розбирається в темі, про яку пише.

"Я розумію, що видання прагне публікувати різні думки щодо зовнішньої політики, але навіщо брати таке?", - задався питанням експерт з безпеки, колишній співробітник міноборони США Роберт Карузо.

Також матеріал Догерті приділяє значну увагу популярним у Росії тезам про міціні історичні зв'язки між Росією та Україною, буцімто належність останньої до сфери впливу Росії і навпаки - слабкість зв'язків Києва із Вашингтоном.

"Зрештою Україна знаходиться на периферії інтересів США та Західної Європи навіть, якщо просто зараз дуже хочеться роздратувати Росію. Озброєння України, надання їй напів-членства у НАТО може роздратувати Росію, але також зробить Україну залежною від США. Це також може підштовхнути українських націоналістів піти на якісь дурниці, так само, як Міхеїл Саакашвілі поставив Грузію під загрозу у 2007-му році, коли почав діяти провокативно, відчувши підтримку Заходу", - сказано в статті.

Також там зазначається: "Зараз лідери понад усе хочуть покарати Росію. Але озброєння України потягне за собою ескалацію у відносинах із Росією саме там, де зобов'язання США принесуть найменше позитиву і, де їм вірять найменше. Є кращі шляхи роздратувати Путіна. Ми маємо усі їх зважити, замість того, щоб озброювати України".

При цьому деякі читачі вступилися за журналіста, зазначивши, що помилка з роком не робить його путіністом.

"Ну помилився з роком. Він точно не путініст. Ні США, ні Росія не праві щодо України", - зазначив один з них.

Як повідомляв "Апостроф", німецький політик Крістіан Лінднер пояснив свої скандальні слова про необхідність налагодження відносин з Росією, не відволікаючись на питання Криму.