RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чим відповість Росія на летальну зброю США в Україні: названо кілька варіантів

Якщо США передадуть Україні летальну зброю, Росія може відповісти інтенсифікацією конфліктів на всій своїй периферії.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Від Росії можна буде очікувати швидкої відповіді, можливо, шляхом ескалації конфлікту на Сході України - не виключено захоплення бойовиками нових територій в гарячих точках, наприклад, в Авдіївці. Також Москва може зіграти роль "шкідника" у Північній Кореї або Сирії", - вважають в приватній американській розвідці.

Крім того, там відзначили, що Росія також може відповісти посиленням військової присутності на периферії країн НАТО або надати зброю таким ворожим США угрупованням, як "Талібан".

У Stratfor також підкреслили, що заяви глави Пентагону Джейса Меттіса про те, що він відвідав Україну з метою отримати інформацію про потреби її оборонної сфери, а також заяви спецпредставника США Курта Волкера, вказують на зростаючу ймовірність того, що США дійсно нададуть Україні летальну зброю, в тому числі і протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Детальніше про те, що думають у Stratfor про ймовірність отримання Україною летальної зброї з США читайте у матеріалі "Для України готують летальну зброю, Росія відповість швидко - приватна розвідка США", який опубліковано на "Апострофі".