RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії оцінили шанси на повторне обрання Трампа і визнання США анексії Криму

На сьогоднішній день президент США Дональд Трамп має дуже високі шанси переобратися на другий термін.

Про це "Апострофу" заявив російський політичний оглядач, заступник головного редактора Foreign Affairs Chronicles Дмитро Галкін.

За його словами, політика Трампа під час другого терміну може бути ще більш непередбачуваною, ніж зараз.

"Подивимося, як проголосують республіканські виборці на виборах у Конгрес восени. Поки є враження, що республіканські виборці в цілому підтримують зовнішню політику Трампа і вона не є для них перешкодою, щоб голосувати за республіканських кандидатів. Більш того, ми бачили, що республіканські кандидати, які виступають проти політики Трампа, змушені були відмовлятися від участі у виборах", - сказав Галкін.

Він додав, що принципова позиція Трампа полягає в тому, що Америка не пов'язує себе на міжнародній арені будь-якими зобов'язаннями, а діє лише так, як їй здається вигідним, насамперед з економічної точки зору.

"Якщо Трамп вирішить, що складається така ситуація, коли вигідно визнати анексію (Криму, - ред.) - де-факто, як це було з країнами Балтії, тому що юридичне визнання просто неможливе (не можна визнати правопорушення законним діянням), - він може це зробити. Правда, я не розумію, яка може скластися ситуація, щоб він дійсно відчув, що йому вигідний такий крок. Поки такого немає - немає ніяких реальних ознак того, що США збираються де-факто визнавати "приєднання" Криму до Росії", - підкреслив Галкін.

Він підсумував, що дуже складно передбачити, що буде робити людина, яка не вважає себе зв'язаною якими-небудь обмеженнями.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Оточенню Путіна дали сигнал: що потрібно знати про Трампа і "російський" Крим.