RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У США розповіли про вагому причину програшу в разі війни з Росією

Командири Збройних сил США схвильовані тим, що якщо доведеться воювати з Росією, найпотужніші військові в світі можуть застрягти в пробці.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Хаммери, ймовірно, гарчали б, повзучи позаду скупчення фур на вузьких дорогах, при русі по східній Європі. Танки США, ймовірно, зруйнували б іржаві мости, занадто слабкі, щоб утримати їх вага. Війська на кордоні могли б затримати прикордонники або наполегливі залізничні компанії", - передає видання.

На думку авторів статті, навіть якщо багатьох бар'єрів все ж вийде подолати, то "туманний період перед початком військових дій стане великою проблемою".

"НАТО має лише "скелетні сили", які розміщено в країнах-членах, які межують з Росією. Резервні сили повинні пройти сотні миль. І затримки - сукупність бюрократії, погане планування і вмираюча інфраструктура - могли б дозволити Росії захопити територію НАТО в країнах Балтії, тоді як планувальники армії США все ще заповнювали б 17 форм, необхідних для перетину кордонів Німеччини і Польщі", - уточнюється в статті.

Причиною затримок і програшу перед Росією могли б стати і проблеми в логістиці.

"Наприклад, для ескадрильї американської армії, в минулому році два тижні становили бюджет, щоб перевезти свої броньовані машини "Страйкер" поїздом до Німеччини з чорноморського регіону в Грузії. В результаті війська на чотири місяці застрягли в Німеччині, безвиїзні і без зброї", - наводиться приклад в статті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США розповіли, навіщо Путін затіяв війни на Донбасі і в Сирії.