RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Трамп влаштував публічну перепалку з журналістом CNN в Білому домі: ганебне відео

На прес-конференції в Білому домі між президентом США Дональдом Трампом і журналістом CNN Джимом Акоста сталася сварка.

Про це стало відомо з прямої відеотрансляції.

Інцидент стався в середу, 7 листопада, і почався з питання Акоста про мігрантів і "караван" з тисяч вихідців з латиноамериканських країн, які рухаються в бік американського кордону. Журналіст поцікавився, чому Трамп "демонізує" мігрантів і називає їх похід "вторгненням". У відповідь президент США заявив, що Білий дім не проти мігрантів, а проти нелегальної інфільтрації на територію країни. До речі Трамп нагадав про дефіцит робочої сили на американських підприємствах, тому підкреслив, що США навіть потребують нових мігрантів.

Судячи з усього такі слова не сподобалися співробітнику CNN і він вступив в словесну дискусію з главою США. Останній вже навіть попросив його зайняти своє місце. Коли це не подіяло, модератор прес-конференції спробувала відібрати у журналіста мікрофон. Однак такі дії тільки роздражнили репортера - він, вчинивши опір, став викрикувати питання про російське втручання в президентські вибори в 2016 році.

"Чесно кажучи, вам варто дати мені і далі керувати країною, а вам - і далі керувати CNN. CNN має бути соромно за вас. Ви груба, жахлива людина", - сказав Трамп.

Як повідомляв "Апостроф", в США випустили пам'ятні монети на честь липневої зустрічі глави Білого дому Дональда Трампа і глави Кремля Володимира Путіна. При цьому на звороті монети допущені три орфографічних помилок в тексті російською мовою.