RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Неповага і підкуп: у Трампа жорстко висловилися про дії Росії в Африці

США збираються контролювати вплив Росії в Африці, а також підвищать ефективність витрат на миротворців в цьому регіоні.

Про це оголосив радник з нацбезпеки США Джон Болтон під час презентації нової стратегії адміністрації Трампа щодо континенту.

"Економічні зусилля зосереджуватимуться "на африканських урядах, які діють як стратегічні партнери і намагаються покращувати керівництво і прозорі ділові практики", - підкреслив Болтон під час виступу в організації Heritage.

Крім цього, він засудив політику Росії в Африці, зазначивши, що вона "навмисне і агресивно" намагається отримати економічні переваги над США в Африці.

У той же час, він розкритикував Росію за дії по зміцненню свого впливу в Африці без поваги до правових норм, а також використання економічних важелів для того, щоб отримати підтримку від цих країн в ООН.

"Росія використовує "політичні та економічні відносини незважаючи на верховенство права, або підзвітне і прозоре управління", - підкреслив він.

Болтон звинуватив Росію в тому, що вона продовжує "продавати зброю і енергоресурси за голоси в ООН" і добувати "природні ресурси регіону для власної вигоди".

Як повідомляв "Апостроф", раніше генерал вказав на терміни появи миротворців ООН на Донбасі.