RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У США розкритикували "новий" підводний човен Путіна: фото

У США назвали просування російськими ЗМІ новітньої безшумної підводного човна "Лада" як спробу підтримати флот на тлі серйозної нестачі нових дизель-електричних субмарин.

Про це пише The National Interest.

На думку експертів, "Лада" без того електродвигуна з яким вона замислювалася, несильно відрізнятиметься від модернізованих підводних човнів проекту 877 "Палтус", або "Варшав'янка".

У США вважають, що поліпшені характеристики скритності, зокрема, протівогідролокаціонное покриття "Блискавка" і нові гідролокатори не є серйозним стрибком вперед.

На Заході впевнені, що субмарину можна було також назвати "Варшав'янка", але з іншим шифром, що говорило б про наступної модифікації. Відзначається, що підводні човни несуть ідентичне озброєння - крилаті ракети "Калібр", а в перспективі гіперзвукові "Циркон".

Зазначається, що "Лада" стане принципово новою підводним човном тільки після того, як вона буде обладнана воздухонезавісімой енергетичною установкою, яку на випробуваннях забракували моряки. Тільки так субмарина стане в два рази тихіше "Варшав'янки".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі висміяли нову "суїцидальну" зброю Путіна.