RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Затопило базу з "літаками Судного дня": фото і відео смертельної повені в США

У США масштабна повінь затопила дві військові бази США і об'єкт ВВС Offutt, в якому розташовується штаб Стратегічного командування Збройних сил.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Стратегічне командування Збройних сил США (STRATCOM) об'єднує стратегічні ядерні сили, сили протиракетної оборони і космічні сили.

Offutt є місцем постійної дислокації "літаків судного дня" Boeing E-4B Nightwatch - повітряних командних пунктів, призначених для президента, міністра оборони та інших членів вищого керівництва США на випадок початку ядерної війни. E-4B можуть перебувати в польоті цілий тиждень за умови дозаправки в повітрі, а все обладнання на борту захищено від ядерного вибуху.

База виявилася затоплена майже на третину, з 200 будинків 30 виявилися пошкоджені, крім цього, кілометр злітно-посадкової смуги пішов під воду.

За даними Метеорологічної служби США, річка Міссурі затопила обширні території між містами Омаха (Небраска) і Канзас-Сіті (штат Канзас). При цьому рівень води в річці може піднятися до 14,48 м, побивши рекорд, встановлений в 2011 році.

Причиною повені стали проливний дощ і сніг, що тане. Сотні сімей на Середньому Заході були змушені покинути свої будинки.

Підтверджено, що, щонайменше, три людини загинули. Одна людина загинула в Небрасці ще в суботу, ще двоє - в Айові.

За даними департаменту сільського господарства Небраски, загальний нанесений збиток від стихії становить близько 400 мільйонів доларів.

Попередження про паводок залишається в силі для східної частини Небраски, півдня Вісконсіна і деяких частин Айови. Національна метеорологічна служба заявила, що великі повені, як очікується, триватимуть по всьому регіону в середу через нової хвилі зимового шторму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в результаті паводку в Бразилії загинули щонайменше 11 осіб.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАмерика
Теги: США, повінь