RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна на замітку: США показали "пекельну" ракету для ліквідації терористів

Американські військові при співпраці з Центральним розвідувальним управлінням використовують в Сирії спеціальну версію ракети Hellfire з безліччю лез, які розкриваються перед самим наближенням до мети.

Про це повідомляє "Український мілітарний портал".

Ця зброя дозволяє США завдавати по терористах більш прицільні удари. Передбачається, що саме такою ракетою був ліквідований терорист "Аль-Каїди" Абу Хайра Аль-Масрі в авто в 2017 році.

При цьому анонімні джерела повідомили американським ЗМІ, що "приблизно півдюжини" таких ракет були використані проти цілей в Лівії, Сирії, Іраку, Ємені, Сомалі. Журналісти згадали також ліквідацію Джамала аль Бадаві 1 січня 2019, також в автомобілі. В ході цієї операції вдалося ліквідувати одного пасажира в машині, залишивши інших недоторканими.

В даний момент в мережі з'явилася лише схема ракети з можливим розташуванням лез. Відзначається, що подібна конструкція дозволяє ефективно виводити з ладу навіть техніку противника. Американські журналісти прозвали цю зброю "бомба-нінзя" і виявили, що з великою ймовірністю вона запускалася з безпілотних, невидимих для радарів літаків (Avengers або Reapers).

Передбачається також, що поштовхом до розробки такого типу зброї стала операція з ліквідації Усами бен Ладена в Пакистані. Тоді він жив в особняку в оточенні жінок і дітей, тому було необхідно створити високоточну зброю, здатну наблизитися до мети швидко і непомітно.

Як повідомляв "Апостроф" 3 травня ВСУ випробували унікальний комплекс управління вогнем артилерії "Оболонь-А", виготовлений без російських запчастин.