У чому винен Трамп: оприлюднено офіційні звинувачення в рамках імпічменту

Президента США Дональда Трампа в рамках оголошеної процедури імпічменту офіційно звинуватили в зловживанні владою і перешкоджанні Конгресу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Politico.

Демократи Палати представників оголосили дві статті про імпічмент на спеціальній прес-конференції. Зокрема вони заявили, що Трамп ставив свої особисті політичні інтереси вище національної безпеки США, чинячи тиск на Україну для розслідування проти своїх політичних конкурентів.

"Ми сьогодні стоїмо тут, тому що постійне зловживання президентом своїми повноваження не залишило нам жодного вибору. Бездіяльність зробило б нас співучасниками зловживання президентом своєї високої посади, довірою громадськості і нашої національної безпеки", - сказав керівник комітету з питань розвідки Адам Шифф.

На цьому тижні за твердження оголошених звинувачень голосуватиме комітет з питань судової влади. Наступного - очікується голосування в Палаті представників, де демократи мають більшість.

У разі затвердження згаданих статтей в Палаті представників, в подальшому розгляд справи про імпічмент перейде в Сенат, де більшість мають республіканці.

Як повідомляв "Апостроф", президенту США порадили не розраховувати на те, що Сенат провалить імпічмент.