Вчені виявили рештки давньої черепахи, що досягала розмірами авто, фото

На території Колумбії і Венесуели вчені виявили останки гігантської черепахи, яка населяла Південну Америку 13-7 мільйонів років тому.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ВВС.

У пустелі Татакоа (Колумбія) вчені виявили рештки панцира гігантської черепахи виду Stupendemys geographicus. Такі ж знахідки зробили і вчені, які працювали у венесуельському регіоні Урамко.

У діаметрі черепаха досягала 4 метри і більше за все своїми розмірами і вагою нагадувала сучасний чотирьохдверний седан. Тварини населяли водно-болотні угіддя в північній частині Південної Америки до місця утворення річок Амазонки і Оріноко.

У самця були роги, які вказують вперед по обидві сторони від його раковини. Їх черепаха використовувала для боротьби з конкурентами зі свого виду. Палеонтологи також розшукали панцир черепахи, в якому застряг зуб крокодила. Це наштовхнуло їх на думку, що величезні розміри земноводного допомагали йому оборонятися від хижаків.

Як писав "Апостроф" раніше, в районі Свентокшиських гір на території Польщі палеонтологи виявили фрагменти кісток пліозаврів, які населяли планету 150 мільйонів років тому.

А в Таїланді відкрили новий вид гігантського хижого динозавра, який отримав назву Siamraptor suwati.