RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Заарештовано колишнього радника Трампа: у чому його звинувачують

Колишній головний стратег Білого дому Стів Беннон був на кілька годин заарештований за звинуваченням в розтраті коштів, зібраних на будівництво стіни між США і Мексикою.

Про це пише BBC.

Як повідомляє міністерство юстиції США, Беннон і три його спільника в результаті шахрайських дій привласнили сотні тисяч доларів в рамках кампанії "Ми будуємо стіну", що зібрала шляхом краудфандінга 25 мільйонів доларів через сотні тисяч дрібних пожертв.

66-річний політтехнолог отримав з цієї суми понад мільйон доларів, принаймні частину з яких він витратив на особисті витрати, як стверджують федеральні прокурори зі знаменитого Південного округу Нью-Йорка (ця прокуратура вважається елітною, в її юрисдикцію входить Манхеттен).

Поставши перед судом, Стів Беннон провину не визнав. Суддя звільнила його під заставу в 5 мільйонів доларів - цю умову узгодили між собою звинувачення і захист.

Стів Беннон Фото: REUTERS

Позиція Трампа

Президент Дональд Трамп заявив, що шкодує з приводу арешту колишнього радника, але вже кілька років не спілкувався з ним і свого часу виступив різко проти приватного збору коштів на будівництво стіни. У Білому домі підкреслюють, що президент не має ніякого відношення до цієї справи.

Не перший скандал з радниками

Беннон - не перший радник Трампа, який потрапив під слідство. Колишній голова його передвиборчого штабу Пол Манафорт був засуджений за фінансові махінації, інший радник, Роджер Стоун - за дачу неправдивих свідчень і тиск на свідків.

Радник з національної безпеки генерал Майкл Флінн зізнався в дачі неправдивих свідчень на допитах ФБР і співпрацював зі слідством.

Про кампанію "Ми будуємо стіну"

Кампанія "Ми будуємо стіну" збирала пожертви на будівництво стіни з Мексикою - це було ключовою передвиборною обіцянкою Трампа. Зараз, за офіційними даними, побудовано близько 275 миль (442 кілометри) загороджень - приблизно половина від довжини, якої домагається Трамп. Для її закінчення не вистачає грошей.

Як писав "Апостроф", президент США Дональд Трамп ретвітнув ймовірний аудіозапис розмови п'ятого президента України Петра Порошенка з кандидатом в президенти США від Демократичної партії Джо Байденом, який був опубліований раніше народним депутатом Андрієм Деркачем.