RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Прокуратура Нью-Йорка запідозрила Трампа у фінансовому злочині

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс почала розслідування за підозрою в маніпуляції вартістю активів щодо президента США Дональда Трампа і Trump Organization, виконавчим віце-президентом якої є його син Ерік.

Про це повідомляє "Голос Америки".

У понеділок, 24 серпня, генеральний прокурор Летиція Джеймс подала клопотання до суду штату Нью-Йорк на Манхеттені, зажадавши, щоб представники Trump Organization, зокрема Ерік Трамп, підкорилися її повістками, які були видані в рамках "конфіденційного цивільного розслідування про можливе шахрайство або незаконні дії".

Приводом для розслідування став виступ в Конгресі колишнього особистого адвоката і помічника Дональда Трампа Майкла Коена, який заявив, що в фінансових звітах президента завищена вартість деяких активів, що дозволило заощадити гроші на кредити і страховки, а вартість інших активів знижена, щоб зменшити податки на нерухомість .

Прокуратура перевіряє чотири об'єкти нерухомості: ділянка площею 85,8 гектарів в північному окрузі Вестчестер, на північ від Нью-Йорка, який називається Seven Springs Estate, а також будівля на Уолл-стріт, 40 в центрі Манхеттена, національний гольф-клуб Трампа в Лос -Анджелесі і "Трамп Тауер" в Чикаго.

"Протягом кількох місяців Trump Organization робила необгрунтовані заяви, намагаючись приховати докази від законного розслідування своїх фінансових операцій", - заявила генпрокурор штату, звинувативши Еріка Трампа в приховуванні документів і тиску на свідків.

Головний юрист Trump Organization Алан Гартен стверджує, що "переслідування компанії генпрокурором штату відбувається на тлі наближення виборів".

Як повідомляв "Апостроф", з нагоди 29-ї річниці незалежності України президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп привітав українців зі святом, зауваживши при цьому, що захоплюється тим, як українська держава протистоїть російській агресії.