RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

З ним можуть надійти дуже жорстко: Піонтковський розповів про агонію Трампа і дав сумний прогноз

Не визнаючи свою поразку після виборів, чинний президент США Дональд Трамп дискредитує систему американської влади і за це може поплатитися.

Таку думку висловив "Апострофу" політолог і публіцист Андрій Піонтковський, що проживає в США.

На його думку, Дональд Трамп веде торги з політичними оппоненнтамі в той час, коли його близьке оточення вмовляє його визнати поразку.

"Своїми вчинками і заявами зараз він завдає величезної шкоди не тільки собі або політичним противникам, а й усій системі американської влади, дискредитуючи її гаслами на рівні Кисельова або Скабеєвої. Якщо він буде ще два місяці цим займатися, думаю, американський істеблішмент може надійти з ним досить жорстоко ", - вважає Андрій Піонтковський.

Політолог наводить приклад розумної поведінки - президента Річарда Ніксон, який пішов у відставку, щоправда, не після програшу на виборах, а після звинувачень в знаменитому Уотергейтському скандалі.

"З ним було укладено угоду, і новий президент Джеральд Форд авансом, так би мовити, простив Ніксона по всіх можливих звинувачень. Зараз такий же вибір стоїть перед Трампом. Або він гідно піде через кілька днів, привітавши Байдена з перемогою, на чому наполягає родина і найбільш розумні лідери республіканців, такі як Джордж Буш або сенатор Мітт Ромні. або Трамп буде вести тягучу і абсолютно безперспективну боротьбу в судах ", - зазначив він.

Андрій Піонтковський підкреслив, що всі суди першої інстанції вже відкинули позови Трампа, тому що обвинувачення не були конкретизовані.

"Трамп марно сподівається, що йому допоможе те, що він провів ще трьох суддів до Верховного суду. Вони консервативні юристи, але вони все дорожать своєю репутацією, і ніхто з них не буде підтримувати необґрунтовані звинувачення", - стверджує політолог.

На його думку, нещодавнє повідомлення про те, що Трамп роздумує над тим, чи варто йому взяти участь у виборах в 2024 році, може свідчити про те, що він уже прийняв свою поразку.

"Раз "роздумує" про наступні вибори, значить готовий прийняти поразку на цих. Чим більше ця агонія затягується, тим більш смішним і вразливим Трамп себе робить", - зауважив з цього приводу Андрій Піонтковський.

Детальніше про підсумки виборів в США і їх вплив на відносини з Україною читайте в матеріалі "Апострофа": Байден допоможе Україні не солдатами, у нього є дуже потужна "зброя" проти Путіна - Андрій Піонтковський