RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У США знову сталося вбивство копом беззбройного афроамериканця: фото, відео і всі деталі

В американському місті Колумбус (штат Огайо) поліцейський під час затримання 47-річного афроамериканця Андре Моріса Хілла застосував зброю і дозволив йому вмирати, не надаючи допомоги.

Про це повідомляє CNN, опублікувавши кадри відео з нагрудної камери копа.

Вбивство сталося в гаражі, куди офіцера Адама Коя близько пів на другу ночі викликали сусіди, поскаржившись, що Андре Хілл тривалий час голосно запускає і глушить двигун свого позашляховика.


Коли правоохоронці прибули в будинок на північно-західній стороні міста, вони виявили відчинені двері гаража і чоловіка всередині. На кадрах камери, знятих під час 60-секундного огляду, видно ліхтарик, що підсвічує Хілла, який йде поруч з машиною назустріч офіцерові, стільниковий телефон в його лівій руці, а правою руки не видно. Офіцер за лічені секунди відступив назад, після чого вистрелив з пістолета, вразивши Хілла. Коли в камері включається звук, чути, що Кой наказує Хіллу витягнути руки в сторони.

Хілл помер у лікарні трохи раніше 2:30 ночі. На місці події зброя не виявили.

Адвокат Бенджамін Крамп, який представляє родину Хілла, підкреслив у своїй заяві, що у загиблого від кулі поліцейського чоловіки на момент смертельного пострілу в руці був тільки мобільний телефон.

Адам Кой був позбавлений поліцейського значка і здав свою зброю на час розслідування. Його також звинувачують в несвоєчасному включенні камери, яку носять поліцейські, і не надання допомоги пораненому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штаті Вісконсін (США) спалахнули нові масові протести після того, як поліцейські поранили 29-річного чорношкірого афроамериканця на ім'я Джейкоб Блейк, жителя міста Кеноша. Поранений знаходиться в реанімації у важкому стані. Поліцейські стверджували, що чоловік був причетний до інциденту, пов'язаного з домашнім насильством.