RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

NASA показало фото знаменитого вулкана Попокатепетль - стовп попелу піднімається на кілометри

Operational Land Imager (OLI) на супутнику Landsat 8 2 січня зробив зображення вулкана Попокатепетль (Ель Попо) - одного з найактивніших вулканів Мексики. Він вивергається з січня 2005 року газами та попелом з низькою інтенсивністю.

Про це повідомляє Earth Observatory.

6 січня консультативний центр з вулканічного попелу (VAAC) з Вашингтона повідомив про підняття шлейфу вулканічного попелу на 6 400 метрів над вулканом. Національний центр Мексики із запобігання катастроф попередив жителів довколишніх районів не наближатися до вулкану через падаючий попіл і уламки гірських порід. Попіл був винесений до міста Пуебла, розташованому в 45 км від вулкана.

Попокатепетль, висотою 5426 метрів, є другим найвищим вулканом в Мексиці. Він складається з шарів вулканічного попелу, лави та гірських порід від більш ранніх вивержень. Вулкан розташований приблизно в 70 км на південний схід від Мехіко, і близько 20 млн осіб живуть в зоні його можливого виверження.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2020 уЄллоустонськом національному парку, на території якого знаходиться вулкан Єллоустоун, зафіксували 292 землетруси і два виверження гейзерів.