RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Долине фиксации рекордную 81-градусную жару: фото

Жорстока спека, котра накинулася на Захід США в неділю, підштовхнула температуру до рекордних показників. Долина Смерті в Каліфорнії, випалена 54 градусами за Цельсієм, знову стала однією з найгарячіших точок на планеті.

Про це повідомило видання KFGO.

В першу половину дня термометр в самому серці Долини Смерті показав 56.67 градуса за Цельсієм. При цьому рейнджер Служби національних парків сказав, що температура насправді була трохи вищою.

У суботу національна метеорологічна служба США зафіксувала температуру на рівні 54.44 градусів, що в разі підтвердження стане одним з найвищих показників, коли-небудь зареєстрованих на Землі. Рейнджер виміряв температуру тротуару біля центру для відвідувачів. Він був розігрітий до 81.11 градусів за Цельсієм.

"Я просто приїхав сюди, щоб подивитися, наскільки спекотно стає", - сказав Річард Рейдер зі Скоттсдейла, штат Арізона. За його словами, в неділю він проїхав на своєму велосипеді 16 км по Долині Смерті.

Інші туристи виходили зі своїх автомобілів з кондиціонерами лише для того, щоб позувати перед фотокамерами з термометром.

Виснажлива спека, що поширилась переважно по Тихоокеанському узбережжю Північного Заходу США, вплинула на електромережі. Також вона спричинила лісові пожежі. У тому числі пожежу в Південному Орегоні, яка погрожувала житловим будинкам і залишила безліч людей без електропостачання.

Раніше ми також повідомляли про те, що синоптики дали прогноз по столиці України, чи спаде тропічна спека найближчим часом.