RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У США згадують загиблих у терактах 11 вересня: відео масштабних акцій

Президент США Джо Байден з дружиною Джилл відвідав всі три місця, де 11 вересня 2001 року загинули майже 3 тисячі людей в результаті терактів, і вшанував їх пам'ять.

Про це повідомляє BBC.

Всю суботу, 11 вересня, в США проходили ряд пам'ятних заходів. У них брали участь також попередники Байдена від Демократичної партії - Білл Клінтон і Барак Обама.

У меморіальному музеї 11 вересня, розташованому на місці зруйнованих веж-близнюків, з 08:46 за місцевим часом після хвилини мовчання почали вголос зачитувати імена жертв.

"Читання ще п'ять разів зупинялося для хвилини мовчання: о 9.03, коли другий захоплений літак врізався в південну вежу ВТЦ; в 9.37, коли третій літак врізався в крило Пентагону у Вашингтоні; о 9.59, коли обрушився перший хмарочос; в 10.03, коли в штаті Пенсільванія впав четвертий літак, і в 10.28, коли обрушилася друга вежа Всесвітнього торгового центру", - йдеться в повідомленні.

У Пенсільванії люди приходили до Стіни імен, створеної в пам'ять про загиблих пасажирів рейсу 93, яким вдалося запобігти використанню літака для ще одного теракту.

У Малібу в Каліфорнії пройшла акція "Хвилі прапорів". Прапори США піднімаються за кожного загиблого американця, національні прапори - за загиблих іноземних громадян.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в США опублікували раніше засекречені фото з місця трагедії 9/11.