RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Помер екс-держсекретар США: воював у В'єтнамі і назвав Трампа "національною ганьбою"

У США в понеділок, 18 жовтня, на 85-му році життя від ускладнень коронавірусної інфекції помер колишній держсекретар Колін Пауелл, який назвав Дональда Трампа "національною ганьбою".

Про смерть повідомила його сім'я в Facebook.

"Генерал Колін Л. Пауелл, колишній держсекретар США і голова Об'єднаного комітету начальників штабів, помер сьогодні вранці через ускладнення, викликані COVID-19. Він був повністю вакцинований ", - йдеться в повідомленні.

Колін Пауелл був держсекретарем США в період першого терміну президентства Джорджа Буша-молодшого (2001-2005). Він став першим афроамериканцем, який зайняв таку високу посаду в Білому домі.

У 1987-1989 роках був радником з національної безпеки в адміністрації президента Рональда Рейгана, а в 1989-1993 роках - головою Об'єднаного комітету начальників штабів.

У цей період Штати провели кілька успішних військових операцій, таких як панамська або "Буря в пустелі" в Персидській затоці. Вважається, що завдяки його участі в переговорах вдалося повернути владу законно обраному президенту Гаїті Жану Бертрану Арістіду.

Також Колін Пауелл був ветераном війни у В'єтнамі.

Раніше ми писали, що у віці 88 років помер скандальний ексглава Пентагону Дональд Рамсфельд, який зіграв важливу роль під час терактів 11 вересня, а також військових дій в Іраку та Афганістані.