RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Байден прокоментував свою подальшу участь у президентських перегонах

Президент США Джо Байден запевнив, що не збирається покидати президентські перегони, навіть попри острах провідних представників Демпартії. Зауважив, що в цьому питанні покладається на виборців-демократів, що обрали його лідером під час праймеріз.

Про це президент США розповів в інтерв’ю для NBC News.

"... президент Джо Байден у понеділок знову занурився у передвиборчу кампанію, захищаючи своє рішення залишитися у президентських перегонах, незважаючи на заклики до нього вийти з неї", – йдеться у повідомленні.

Він вказав, що не залишає перегонів, навіть попри побоювання деяких лідерів Демократичної партії щодо того, що він не зможе перемогти.

"Я старий. Але я лише на три роки старший за Трампа, це по-перше. І по-друге, моя гострота розуму до біса хороша. За 3,5 роки я зробив більше, ніж будь-який президент за довгий-довгий час. Тож я готовий, щоб (виборці – "Апостроф") мене судили за це. Я розумію… Я розумію, чому люди кажуть: «Боже, йому 81 рік. Ого! Яким він буде, коли йому буде 83 чи 84 роки?» Це слушне питання", – сказав Байден в інтерв’ю.

Натомість він чітко дав зрозуміти, що не поступиться, адже виборці-демократи обрали його лідером під час праймеріз: "Я прислухаюся до них".

Також на питання, з ким він консультується, коли йдеться про участь у перегонах чи вихід з них, чинний президент США вказав: "Із собою. Я роблю це вже давно".

Байден впевнений, що не програє, хоч і визнає запеклість президентських перегонів: "Послухайте, ми знали, що це буде запекла боротьба з того моменту, як він оголосив про свою участь у виборах. Дані опитувань показують багато різних речей, але між нами немає великого розриву. Це, по суті, жеребкування".

Раніше ми в "Апострофі" писали, що Reuters дізнався про зміну Байденом передвиборчої стратегії після замаху на Трампа.