RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

«Я хворий»: Байден зробив публічне зізнання

У середу, 17 липня, президент США Джо Байден отримав позитивний тест на COVID-19. Він вже отримав першу дозу противірусного засобу та планує самоізолюватись у резиденції, звідки продовжуватиме виконувати всі свої обов'язки.

Байден 18 липня повідомив у соціальній мережі Х: "Я хворий".

Він зауважив, що отримав позитивний тест на коронавірус, проте, як зауважують у CNN та NBC News, йому вже дали першу дозу противірусного препарату. За словами лікаря, 81-річний Байден відчував легкі симптоми. Він вказав, що у президента США немає лихоманки, а частота дихання в нормі.

"Я почуваюся добре", - сказав Байден, показуючи великий палець вгору перед тим, як відправитися до своєї резиденції в Делавері. Там президент самоізолюватиметься відповідно до рекомендацій Центру з контролю і профілактики захворювань США.

CNN наголошує, що Байден та його помічники неодноразово називали нещодавні зупинки в передвиборчій кампанії демонстрацією його енергійності як ймовірного кандидата від Демократичної партії, спробою приглушити зростаюче занепокоєння всередині партії.

NBC News додає, що Байден отримав позитивний результат тесту на Covid-19 у середу, коли перебував у Лас-Вегасі для участі в низці заходів.

"Він вакцинований і підтримується, і у нього спостерігаються легкі симптоми, - сказала прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр. – Він повернеться до Делаверу, де буде самоізольований і продовжуватиме виконувати всі свої обов'язки в повному обсязі протягом цього часу. Білий дім буде регулярно інформувати про статус президента, оскільки він продовжує виконувати всі обов'язки на посаді, перебуваючи в ізоляції".

Дорогою до Делавера Байден написав у Х: "Я хворий".

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден заявляв, що вийде з президентських перегонів тільки за умови, якщо лікарі виявлять у нього проблеми зі здоров'ям.