RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

В економічних питаннях американці більше довіряють Камалі Гарріс - опитування

В економічних питаннях американці більше довіряють віцепрезидентці Камалі Гарріс, проте все ще вважають, що Дональд Трамп може поліпшити їх фінансове становище.

Про це свідчать дані опитування, проведене на замовлення Financial Times та Школи бізнесу Росса Мічиганського університету.

Згідно з результатами нового опитування, близько 42% виборців вважають, що Гарріс буде краще справлятися з економічними питаннями. Це на сім відсоткових пунктів більше, якщо порівнювати з показниками Байдена минулого місяця. Трамп отримав 41%.

Гарріс також отримала значно вищий рейтинг схвалення, ніж президент Байден: 46% виборців заявили, що схвалюють роботу, яку вона виконує на посаді віцепрезидентки, порівняно з 41%, які заявили, що схвалюють роботу, яку виконує президент.

Однак в деяких аспектах більшу підтримку від виборців отримав Дональд Трамп. Зокрема 42% заявили, що їм було б "набагато" або "дещо" краще в питанні економічних умов, якби Трамп виграв в листопаді. А 33% сказали, що їм було б "набагато" або "дещо" краще за президентства Камали Гарріс.

Результати опитування професор Мічиганського університету Ерік Гордон коментує так:

"Опитування є гарною новиною для раніше стурбованих демократів, але їхні занепокоєння ще не закінчилися, оскільки виборці все ще вважають, що їм буде краще з Трампом на посаді президента, і більшість виборців думають про свої інтереси в першу чергу, а про великі політичні питання — в другу".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також писав, як курський прорив вплине на позиції щодо України Гарріс та Трампа.