RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Ядерне питання": КНДР зробила нову важливу заяву

Північна Корея підтримує ідею повної заборони ядерної зброї в світі, проте має намір зберігати свій арсенал, поки їм володіють США.

Про це заявив заступник постійного представника КНДР при ООН Кім Ін Рен, передає РІА Новини.

"КНДР послідовно підтримує повне знищення ядерної зброї і зусилля по денуклеаризації всього світу. Однак поки США, які наполегливо погрожує і шантажує КНДР ядерні зброєю, заперечують договір про заборону ядерної зброї, КНДР не примкне до угоди", - заявив Кім Ін Рен під час виступу на засіданні комітету Генеральної Асамблеї ООН з роззброєння.

За його словами, володіння КНДР ядерною зброєю і міжконтинентальними балістичними ракетами "є виправданим заходом по самозахисту".

"Поки ворожа лінія і ядерна загроза з боку США не будуть повністю викорінено, ми ніколи і ні за яких обставин не будемо вести переговори на нашу ядерної зброї і балістичних ракет і ніколи навіть на дюйм не відступимо від обраного нами шляху", - підкреслив Кім Ін Рен.

Дипломат також зазначив, що вся територія США знаходиться в зоні польоту північнокорейських ракет.

Повідомляється, що Пхеньян не відмовляється від дипломатії в принципі, однак поки час для цього ще не настав.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі активно обговорюють підписання президентом Російської Федерації Володимиром Путіним указу про заходи щодо виконання резолюції Ради безпеки ООН, яка запроваджує санкції проти Північної Кореї (КНДР).