RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Повна ізоляція: в Житомирі приймуть радикальні заходи щодо будівельників місцевої траси з Китаю

У Житомирі ізолюють будівельників об'їзного автошляху, які повернулися після святкування Нового року з Китаю, де бушує небезпечний коронавірус, від якого в Європі вперше помер чоловік, про що стало відомо в суботу, 15 лютого.

Про це на Facebook-сторінці повідомив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

"Отримано інформацію, що авіарейсом з Дубаю в Україну повертається частина працівників китайської компанії Sinohydro Corporation Limited (SCL) після святкування китайського Нового року, для продовження будівництва об'їзного автошляху навколо Житомира. За даними Держміграційної служби, до виїзду за кордон близько 40 працівників з КНР працювали на об'єкті. 16 працівників з КНР залишалися на території України", - розповів він.

За його словами, 13 лютого в Україну прибув один працівник, медичний огляд якого було проведено. Для запобігання всіх ризиків керівництвом компанії прийнято рішення ізолювати працівника на 14 днів.

"Всіх іншіх працівників, які приїдуть з Китаю, буде також ізольовано. Контракти цих працівників не буде анульовано, тому що держава зазнає значних збитків", - додав посадовець.

Детальніше про небезпеку коронавірусу для українців, читайте в матеріалі "Апострофа": Україні, як і всьому світу, треба бути дуже обережними з Китаєм - житель Гонконгу про загрозу коронавірусу.