RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Прибув спецназ і військова техніка: в Казахстані теж підняли істерику через коронавиіус, відео

Сотні жителів прикордонного з Китаєм Зайсанського району на сході Казахстану вимагають від влади не пропускати в країну людей з підозрою на зараження коронавірусом і не розміщувати їх в місцевих лікарнях.

Про це повідомляє Centralasia.media.

Акції протесту в місті Зайсані почалися в середу, 19 лютого. На знак протесту проти розміщення евакуйованих з Китаю учасники акції витягли з місцевого госпіталю і винесли на подвір'я ліжка і матраци.


Наступного дня в місті зібрався велелюдний мітинг, під час якого люди були зворохоблені інформацією про те, що в Засайн нібито прибув на КамАЗах військовий спецназ. У мережі опублікували відповідне відео.


Глава адміністрації Східно-Казахстанської області Даніал Ахметов зустрівся з обуреними мешканцями. Він спростував інформацію про те, що в лікарню Зайсанську району будуть поміщені заражені коронавірусом громадяни Китаю і запевнив, що через кордон не пройде жоден іноземець.

"Кордон з Китаєм закрито. Тому закликаю всіх до спокою. А прибулі з Китаю п'ять наших громадян будуть поміщені на карантин. Через три дні я знову приїду в Зайсан і особисто проконтролюю ситуацію", - пообіцяв він.

У місцевому управлінні охорони здоров'я заявили, що в кількох містах все ж підготували місця в фізіопульмонологіческіх стаціонарах для лікування пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію. Також при необхідності будуть розгорнуті обсерваційні стаціонари на базі санаторіїв.

Як повідомляв "Апостроф", в Харкові приземлився літак з евакуйованими українцями з Китаю, який після прильоту в Україну вирушив до Києва на дозаправку.