RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Китаї вимагають вибачень від Трампа через коронавірус - Bloomberg

Китайський вчений Ши Чженлі, яка працювала в лабораторії міста Ухань, де, за чутками, розробляли коронавірус COVID-19, закликала президента США Дональда Трампа публічно вибачитися за свої звинувачення на адресу Китаю.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Так, заступник директора Уханьского інституту вірусології Ши Чженлі, яка отримала прізвисько "Летюча миша", офіційно спростувала твердження, що коронавірус розроблявся в лабораторії.

Вона заявила, що зіткнулася з COVID-19 у грудні 2019 року, коли в місті вперше з'явилися повідомлення про хворобу, і у лабораторії його почали вивчати після отримання перших проб від пацієнтів.

"Твердження президента США Трампа про те, що SARS-CoV-2 утік з нашого інституту, повністю суперечить фактам. Це ставить під загрозу і впливає на нашу академічну роботу і особисте життя. Він повинен вибачитися перед нами", - заявила вчений.

Раніше президент США Дональд Трамп називав COVID-19 "китайським вірусом", а держсекретар США Майкл Помпео припустив зв'язок між лабораторією в Ухані і спалахом захворювання.

Як повідомляють "Апостроф", раніше Стів Беннон, який був головним стратегом Дональда Трампа в Білому домі, заявив, що епідемію коронавірусу викликав витік з Інституту вірусології в Ухані і подальше приховування масштабів витоку Китаєм аналогічно до "умисного вбивства".