RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Помер глава Samsung Лі Гон Хі - він вважався найбагатшою людиною Південної Кореї

У столиці Південної Кореї Сеулі на 79 році життя помер голова концерну Samsung Лі Гон Хі.

Як пише Bloomberg, про це повідомили в компанії.

У 2014 році Лі Гон Хі переніс серцевий напад, після чого мав проблеми зі здоров'ям. З тих пір він лише формально залишався главою компанії, а фактично Samsung керував його син Лі Чже Єну.

"Голова Лі був справжнім провидцем, який перетворив Samsung з місцевого бізнесу в провідного світового новатора і промислового гіганта. Його заява 1993 року про "нове управління" стало рушійною силою бачення компанії з надання кращих технологій для розвитку глобального суспільства. Його спадщина буде вічною", - йдеться в заяві Samsung.

Лі Гон Хі (в центрі) Фото: Crickstrick

Лі Гон Хі народився 9 січня 1942 року. Його батько, Лі Бен Чхоль, був засновником Samsung Group. У 1987 році він помер, а Лі Гон Хі став главою концерну.

У 1993 році Лі Гон Хі назвав компанію "другосортною" за світовими стандартами і запустив корпоративну реформу в Samsung. Він звернувся до кожного співробітника із закликом "змінити все, крім дружини і дітей".

Стан Лі Гон Хі, за підрахунками Forbes, оцінюється в 20,9 мільярда доларів.

Крім Лі Чже Єна, у Лі Гон Хі залишилися дочки Лі Бу Чжин і Лі Со Хен. Ще одна його дочка, Лі Юн Хен, наклала на себе руки в 2005 році.

Як повідомляв "Апостроф", 14 жовтня в віці 84 років помер Олександр Пономарів - доктор філологічних наук, професор Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.