RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

Всі новини

У Китаї знайшли унікальну скульптуру комахи, якій 6 тисяч років: фото

У провінції Шаньсі на півночі Китаю, археологи виявили скульптуру тутового шовкопряда віком 6 тисяч років, яка вважається найстарішою скульптурою тутового шовкопряда, знайденою на даний момент в цій країні.

Про це повідомляє CGTN.

Скульптура світло-коричневого кольору з різьбленими смугами була виявлена під час археологічних розкопок в окрузі Сясянь. Археологічні дослідження та розкопки, які почалися в червні 2019 року, були проведені Школою археології Університету Цзілінь і Інститутом археології провінції Шаньсі.

За словами професора Університету Цзілінь Дуаня Тяньцзіня, отримані під час розкопок дані вказують на те, що шовківництво існувало в окрузі Сясянь ще 6 тисяч років тому, а вишукані візерунки на граніті відображають те значення, яке предки китайців надавали шовкопряду.

За легендами, графство Сясянь було одним з важливих місць зародження древньої китайської культури і саме там Лейцзу, дружина Жовтого імператора, навчила предків китайців розводити шовковичних шовкопрядів.

Експерти вважають, що відкриття додало нових доказыв до легенди і дало ключ до розгадки історії походження та поширення шовку.

Як повідомляв "Апостроф", в Китаї 5-річний хлопчик в селі у свого дідуся виявив сліди динозаврів на камені.