RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Авіакатастрофа в Індонезії: метеоролог назвав ймовірну причину

Пасажирський літак Boeing 737-500, який зазнав аварії біля берегів Індонезії в момент зльоту проходив через грозовий фронт з різко мінливих вітром і турбулентністю.

Про це повідомляє видання Detik News з посиланням на представника Агентства метеорології, клімату і геофізики Дені Септіаді.

За словами метеоролога, в радіусі 15 км від аеропорту столиці Індонезії Джакарти під час зльоту лайнера спостерігався грозовий фронт, при цьому температура в його верхній частині могла досягати мінус 70 градусів Цельсія.

Ймовірно, Boeing 737-52 індонезійської авіакомпанії Sriwijaya Air потрапив в зону сильної турбулентності.

"Згідно з супутниковими даними, о 14:40 в радіусі 15 км від Ченкаренга (район на заході Джакарти, -" Апостроф ") були дощові хмари з температурою біля верхньої межі -70 ° C. Це вказує на високу нестабільність, літак, мабуть, відчував сильну турбулентність при проходженні через нього", - повідомив Дені Септіаді.

Як свідчать дані метеоспостережень, гроза супроводжувалася розрядами блискавок, а постійно мінливий напрямок вітру міг перешкодити пілотам определенить так званий "бічний вітер".

Як повідомляв "Апостроф", раніше рятувальники, які беруть участь в пошуковій операції по знаходженню зниклого Boeing 737-500 біля берегів Індонезії, виявили останки жертв авіакатастрофи.