RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Французькі журналісти викрили грандіозну брехню у росЗМІ: опубліковано відео

Французький телеканал Canal+ показав в ефірі програми Le Petit Journal, як російський телеканал Росія 24 відверто бреше в ефірі у зв'язку з подіями у Франції.

На початку програми ведучий також висміяв вплив влади РФ на політику місцевих каналів. Зокрема, він заявив, що зараз покаже всім портрет Олега Добродомова, гендиректора російського ВДТРК, але замість цього показав глядачам портрет президента Росії Володимира Путіна.

Потім у сюжеті детально розібрали, як російський телеканал Росія 24 спотворює факти в сюжетах про Францію. Як приклад, французькі журналісти розібрали сюжет про евроскептиків у Франції.

Сюжет починається з демонстрації кадрів вуличних протестів. Протестувальники біжать вулицями, кидають вибухові суміші, їх намагається схопити поліція. Ведучий пояснює, що всі ці кадри з протестів, які стосуються нового закону про працю.

"Це не має ніякого відношення до євроскептиків", - пояснює ведучий.

Потім йдуть поспіль кілька інтерв'ю, всі вони стосуються невдоволення французів у зв'язку з законом про працю. І лише на третій хвилині російські журналісти переходять ближче до теми євроскептиків. Журналісти показують людей арабської зовнішності, що хуліганять на вулицях, і підводять до того, що французи обурені напливом мігрантів.

"Ви розумієте, куди веде російський канал? Ні? Ми теж не розуміємо. Може це рецепт запіканки, де все накладається шарами. Абсурд триває", - жартує ведучий.

В кінці сюжету Росія 24 бере інтерв'ю у представників проросійських політичних сил, які говорять, що Франції необхідно співпрацю з Росією.

"Меседж прекрасний і зрозумілий. Через Європу люди ламають всеі на вулицях, демократії більше немає, мігранти всіх тримають у страху, вони займають французькі робочі місця і французькі школи, залишається один вихід – зблизитися з Росією", - на цих словах ведучий знову показує портрет Путіна.

Французькі журналісти знайшли всіх спікерів сюжету, які визнали, що їхні слова були вирвані з контексту, погано перекладені або просто вигадані.

"Неможливо, це образливо і огидно, що мої слова переклали таким чином. Це навіть не неправдивий переклад, ці слова повністю вигадані. Я не говорила такого", - обурюється дівчина, у вуста якої російські журналісти вклали фразу про те, що вона боїться мігрантів.

Також повністю була вигадана історія про захоплений мігрантами ліцей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ході акції протесту в Парижі (Франкция) 17 травня – журналістці російського телеканалу Russia Today прямо під час прямого включення дали ляпас.