Стали відомі подробиці інциденту журналістів із РФ та Німеччини

Журналіст німецького телеканалу ARD Хайо Зеппельт, автор скандального розслідування про допінгові скандали у Росії, повідомив подробиці свого конфлікту з російською знімальною групою та журналісткою Ольгою Скабеєвою, які влаштували йому провокацію в ході інтерв'ю.

Про це Зеппельт розповів в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь".

"Спочатку інтерв'ю йшло добре, але незабаром ця Ольга почала задавати по-справжньому дивні питання: платять мені за те, що я роблю, я прихильник того, щоб Росія не потрапила на Олімпіаду, навіщо мені це? І з кожним питанням я все ясніше розумів, що це не інтерв'ю — це провокація. Потім вона запитала мене про те, що не мало ніякого відношення до нашого останнього фільму, вона хотіла, не сходячи з місця, побачити докази того, що викладено у першій документалці. Якщо вона задає мені питання про перший фільм, то виходить, що в цей момент інтерв'ю я повинен надати документи, письмові свідоцтва та інше. Я пояснив їй, що не зможу цього зробити, я ж тут, у кімнаті готелю у Кельні, а мій офіс далеко звідси, і у мене немає з собою всіх доказів, я не можу їй допомогти", - пояснює журналіст.

"Виявилося, що два оператора постійно вели зйомку в приватній частині моїх апартаментів і ближче до спальні, і чим далі, тим більше мені здавалося, що це все не про інтерв'ю і не про фільм, а особисто про мене. Я сказав Ользі, що більше не хочу говорити, і попросив піти, я повторив це п'ять, 10 разів, вона ніяк не реагувала. Потім десь через півгодини я сказав: "Добре, тоді я сам винесу ваші речі, штатив, наприклад". І потім ця так звана Ольга встала прямо перед дверима, вона нікуди не хотіла йти, вона стояла там, а я просив її: "Вийдіть з кімнати". Вона не рухалася, так що я штовхнув її до виходу. В самому кінці вона запитала: "Ви, справді, хочете, щоб Росія, — тільки вона використовувала не "Росія", а "ми", — ви, справді, хочете, щоб ми не потрапили на Олімпіаду? Я пишаюся своєю країною". Я відповів: "Вибачте, ви можете пишатися скільки завгодно, але не це має бути важливим для журналіста, будь то російський, чи німецький журналіст, будь, по всьому світу. Якщо ви не зберігаєте дистанцію з тими людьми, про кого ви розповідаєте, це все стає дуже складно", - ділиться подробицями Зеппельт.

"Вона просто хотіла втягнути мене в розмову, звичайно. Я не розумів, що в цей самий час вони ні на хвилину не зупинили зйомку і продовжували знімати по всьому моєму номеру. Потім вони все-таки вийшли, і я подумав, що все закінчилося, але виявилося, що вони не покинули будівлю, вони все ще стояли прямо перед моїм номером. Тоді я сказав їм, що викликаю поліцію, вони знімали мене, як папараці знімають кінозірок, сильно наближаючи камеру до лиця. Я сказав їм: "Припиніть", але я слабо уявляв, що мені робити далі, поліція ще не приїхала. Пізніше я ще раз сказав їм, що поліція в дорозі, раптово вони вирішили піти, і в цей момент я підібрав з підлоги вітрозахист для мікрофона, щоб я зміг довести потім, що все це, правда, сталося", - каже автор скандального фільму про російському спорті.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли російську знімальну групу і журналістку Ольгу Скабеєву, які влаштували Зеппельту провокацію.