RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Brexit: британці потішили мережі новим популярним запитом

Серед жителів Великобританії п'ять найпопулярніших питань пошуковику Google на тему виходу країни з Європейського союзу (Brexit) очолив запит "Що значить вийти з ЄС?", а на другому місці - "що таке ЄС?".

Про це повідомляє російське інформаційне агентство Інтерфакс.

Російський популярний ресурс Лентач відреагував на подію кумедним коміксом:

Крім цього, багато британців запитували, навіщо Великобританія вступила в Євросоюз і з яких причин йде звідти.

Також користувачі Google хотіли дізнатися, куди йде британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, який подав у відставку після звістки про Brexit, і чому він дозволив пройти референдуму.

Як зазначає агентство, президент США Барак Обама під час телефонної розмови з Кемероном заявив, що шкодує про його намір піти у відставку, назвавши прем'єра Великобританії "другом та надійним партнером".

За інформацією російського сайту Lenta.ru противники виходу Великобританії з ЄС виступили за проведення повторного референдуму щодо даного питання.

"Ми закликаємо уряд застосувати правило, за яким, якщо кількість тих, хто проголосував за або проти членства в ЄС менше 60 відсотків, а явка склала нижче 75 відсотків, то повинен бути проведений ще один референдум", — йдеться в тексті петиції, яка опублікована на сайті парламенту Великобританії.

На даний момент петиція набрала понад 510 тис. голосів, що в п'ять разів перевищує необхідну кількість у 100 тис. підписів.

Докладніше про значення Brexit для України та світу читайте в статті голови правління МЦПД Василя Філіпчука "Brexit в Британії: середній палець з англійської провінції" для "Апострофа".