RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Антиукраїнські настрої в Нідерландах розпалюють вихідці з РФ – NYT

У так звану "українську команду" нідерландської парламентарія лівих поглядів Гаррі ван Боммеля, який був противником підписання угоди про асоціацію ЄС з Україною, є вихідці з Росії або російськомовних регіонів України, які слідують лінії Кремля.

Про це пише видання The New York Times.

Невідомо, чи керувалася дана "українська команда" безпосередньо з Кремля або ж діяла виходячи із своїх симпатій. Видання підкреслює, що "українська команда" неправдоподібні альтернативні версії про причини аварії малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі 17 липня 2014 року.

Також спільно з Гаррі ван Боммелем вів антиукраїнську агітацію в Нідерландах уродженець Росії, який виріс у східній Україні історик і політичний аналітик Володимир Корнілов. Він позиціонував себе як український емігрант в Гаазі, який "приголомшений нескінченним потоком брехні і пропаганди" щодо Росії. Корнілов створив в Гаазі "Центр євразійських досліджень" (Center for Eurasian Studies), в якому був єдиним співробітником.

Ще одним яскравим антиукраїнським пропагандистом в Нідерландах є голова консервативної дослідницької групи "Форум за демократію" (Forum for Democracy) Тьєррі Боде, який, зокрема, на своїй сторінці в Twitter опублікував пропагандистську історію Кремля про "розп'ятого хлопчика".

Видання наводить ім'я ще одного члена "української команди" – 26-річного уродженця Москви Микити Ананьєва, який провів не менше 15 заходів у Нідерландах проти підписання угоди про асоціацію ЄС з Україною. Зокрема, Ананьєв характеризував ЄС як "іржаву і корумповану номенклатуру", яка несправедливо критикує Росію.

Як повідомляв "Апостроф", у парламенті Нідерландів розглянуть питання про підписання угоди про асоціацію ЄС з Україною 21 лютого.