RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Парижі готується нова зустріч "Нормандської четвірки"

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро оголосив, що в Парижі проходить підготовка до проведення наступних переговорів глав дипломатичних відомств держав нормандського формату.

Майбутню зустріч Еро анонсував під час зустрічі з журналістами, на якій був присутній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Еро підкреслив, що Франція і Німеччина не визнають анексії Криму і будуть усіма силами домагатися припинення війни і встановлення миру.

Глава французької дипломатії в черговий раз заявив про необхідність виконання Мінських угод і закликав Росію використовувати своє очевидне вплив на бойовиків, щоб знайти вихід зі сформованої ситуації і домогтися політичного вирішення конфлікту.

За словами Еро, Франція не визнала і ніколи не визнає анексію Криму. "Франція разом з Німеччиною і далі буде докладати зусиль у нормандському форматі для того, щоб встановити мир і загоїти ці болючі рани війни", – заявив він.

Ейро зазначив, що, хоча нормандський формат піддається критиці з-за незначних результатів, він залишається корисним і дозволяє "рухатися вперед", хоча і "малими кроками".

"Ми не можемо змиритися зі статусом-кво", - підсумував глава французького МЗС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава МЗС РФ Лавров зробив несподівану заяву про залучення США до переговорів по Україні.