Нідерланди vs Туреччина: Меркель зробила заяву

Канцлер Німеччини Ангела Меркель стала на бік Нідерландів у дипломатичному конфлікті країни з Туреччиною. Про це повідомляє DW.

Вона різко розкритикувала слова президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про те, що нідердландці є "нащадками нацистів".

"З огляду на те, наскільки Нідерланди постраждали від націонал-соціалізму, це є абсолютно неприйнятним. І тому Нідерланди мають мою повну підтримку і солідарність", - заявила Меркель.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини різко відреагував на видворення з території Нідерландів турецького міністра соціальної політики Фатми Бетуль Саян Кайі.

"Раніше я вважав, що нацизм переможений, але це було моєю помилкою. Нацизм відродився на Заході. Мої слова викликали негативну реакцію в Європі. Якщо це не так, то як же можна назвати заборону відвідувати турецьку дипмісію міністру Туреччини у справах сім'ї та соціальної політики Фатме Бетуль Саян Кайя?" - заявил Ердоган.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пояснив видворення міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини тим, що її візит загрожував громадському порядку на тлі загострення відносин між Амстердамом і Анкарою.

Читайте докладніше про дипломатичний скандал між Нідерландами і Туреччиною у матеріалі "Апострофа" "Турецький" похід "на Європу: хто виграє від скандалу".