RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вибухи в Балаклії: в Польщі заявили про загрозу НАТО через бойові дрони РФ

Україні необхідно залучити міжнародних фахівців з країн НАТО чи Євросоюзу до розслідування пожежі на складі боєприпасів в Балаклії Харківської області.

Про це повідомив колишній заступник міністра національної оборони Польщі, екс-командувач Сухопутних військ країни генерал Вальдемар Скшипчак, передає "Укрінформ".

"У зв'язку з тим, що фактично йде неоголошена війна Росії проти України, і що це безумовно не сепаратисти запустили бойового дрона, необхідно ініціювати створення міжнародної комісії з розслідування причин вибухів на складі", - сказав генерал.

Скшипчак назвав реальною можливість створення подібної комісії, оскільки країни ЄС повинні знати, що насправді відбувається в Україні.

"Це не якась незначна загроза, а порушення системи європейської безпеки", - зазначив він.

Скшипчак вважає, що стратегія РФ полягає в дестабілізації України і ослабленні її можливості для протидії агресії. При цьому Росія може продовжувати атаки безпілотниками на об'єкти критичної інфраструктури України.

Польський генерал підкреслив, що жодна з країн східного флангу НАТО на даний момент не готова до протидії атак безпілотників, і це є викликом для всього Альянсу.

"У нас немає коштів для боротьби з дрона, які будуть нести невеликі бомби. Їх важко викрити, і це є загрозою для НАТО", - каже Скшипчак.

Він додав, що Заходу слід створити систему протидії бойовим дронам.

Про версії причин пожежі на складі боєприпасів в Балаклії читайте в матеріалі "Апострофа".