RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Нідерландах заявили про спробу втручання Кремля у вибори в країні

Влада РФ підштовхувала виборців Нідерландів до певного вибору, поширюючи неправдиві новини.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на голову розвідки Нідерландів Роба Бертоля.

За його словами, Кремлю не вдалося істотно вплинути на процес волевиявлення громадян.

"Я думаю, що вони намагалися підштовхнути виборців у неправильному напрямку, поширюючи новини, які не відповідають дійсності. У своєму прагненні позиціонувати себе як наддержава, Росія не боїться використовувати методи "холодної війни“, щоб домогтися політичного впливу", – заявив Бертоль.

Нагадаємо, голосування на виборах у парламент Нідерландів відбулося 15 березня. У передвиборній гонці брало участь 28 партій, однак лідируючі позиції займали дві - "Народна партія за свободу і демократію", яку очолює нинішній голова уряду Марк Рютте і ультраправа "Партія свободи" Герта Вілдерса. Останній виступає в підтримку радикальних обмежень для іммігрантів, різко налаштований проти ісламу та відомий вислівом про те, що "вигнав би з країни пророка Мухммеда". Після перемоги Рютте отримав привітання від європейських лідерів.

Як повідомляв "Апостроф", під час президентської передвиборної кампанії в Болгарії партія, яка підтримувала Румена Радєва, згодом обраного главою держави, отримала з Росії секретний стратегічний документ з "рекомендаціями".

За матеріалами "24 каналу"